Juni 2007, Rond Ton de Leeuw (i.s.m. Lorca Kamerkoor), OLV kerk Overveen
Een programma van Nederlandse hedendaagse en 16e eeuwse koormuziek. Hedendaags zijn de Missa Brevis van Ton de Leeuw, het Te Deum van Hendrik Andriessen en enkele kortere stukken van Andriessens leerlingen Albert de Klerk (O Gloriosa), Jan Mul (Pater Noster) en Herman Strategier (Psalm 148). Van de  16e eeuwse componist Cornelis Boskoop enkele psalmbewerkingen.

Oktober 2006, Jubileumprogramma St. Bavo, Heemstede
Werken van Isaac, madrigalen van de Prez, Monteverdi en Verdelot, geestelijke liederen van Sweelinck en Purcell. Drie gedichten van Guido Gezelle op muziek van Vic Nees, gedichten van Lorca op muziek van Oltra en het Notre Père van Duruflé.

December 2005, O Magnum Mysterium, Oude Kerk, Heemstede
Muziek en carols voor kerst. Oude muziek van da Palestrina,  Schröter, Weelkes en Sweelink. Carols in een bewerking van D. Willcocks en de 4 kerstmotetten van Poulenc.

Maart 2004, Muziek voor Passie en Pasen, St. Bavo, Heemstede
Een ontdekkingsreis door het Nederlands taalgebied. Motetten van o.a. Pierre de la Rue, geestelijke liederen op muziek van Samuel de Lange jr., Vic Nees.  Van Cornelis T. Padbrué  de madrigalencyclus “Kruisbergh” (1640) op tekst van Vondel en een paasmotet van Orlando di Lasso.

Juni 2003, Engelse koormuziek van Renaissance tot 20e eeuw
Renaissance muziek van Tallis, Weelkes, Bennett, barok muziek van Purcell en laat-romatische muziek van Elgar en Stanley. poster + luisterfragment

Maart 2002, Vijf eeuwen koormuziek, St. Bavo, Heemstede
Dit concert is de afsluiting van de studie koordirectie van onze dirigent Joop van Goozen. poster + luisterfragment

Terug naar recentere uitvoeringen

Naar volledig doorzoekbaar repertoireoverzicht