foto Joop2Joop van Goozen (1960) studeerde clavecimbel en orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij o.a. Ton Koopman en Jacques van Oortmerssen. In 1987 behaalde hij het praktijkdiploma clavecimbel en het jaar daarop het diploma uitvoerend musicus voor orgel. Hij was prijswinnaar op de orgelconcoursen te Nijmegen (1986) en Roesselare, België (1989).

Als interpreet van nieuwe muziek is hij verantwoordelijk voor de premières van werken van diverse componisten, onder wie Jos Zwaanenburg, Alexandre Hrisanide, Wim de Ruiter, Peter Schat en Guus Janssen.

Reeds tijdens zijn studie in Amsterdam begon hij zich intensief met dirigeren bezig te houden. Hij werd benoemd tot dirigent-organist van de St. Bavokerk in Heemstede (1982-2013). Hij besloot het metier van dirigent verder uit te diepen d.m.v. een conservatoriumstudie. Deze sloot hij succesvol af aan het conservatorium van Alkmaar bij Harold Lenselink (2002).

Vanaf 1993 staat Joop van Goozen al in Heemstede voor Vocaal Ensemble Sola Re Sonare. In de programmering van zijn concerten met ons kamerkoor zoekt hij veelal de confrontatie van uiteenlopende stijlen en haalt hij graag vergeten repertoire onder het stof vandaan. Zo kwam ondermeer de madrigaalcyclus Kruisbergh (1640) van de Haarlemse componist Cornelis Padbrué op teksten van Vondel, de door hem herontdekte koorliederen van de Franse componist Georges Alary (ca. 1880) en de Missa pro sponso en sponsa van Enrico Bossi onder zijn leiding tot klinken.

In 2015 heeft hij met Vocaal ensemble Sola Re Sonare Ein Deutsches Requiem van Brahms ten gehore gebracht in een door Brahms zelf bewerkte versie daarvan voor kamerkoor en solisten onder begeleiding van twee pianisten: Gerrie Meijers en Wouter van Belle.