Concert agenda

Concertagenda

Op zondag 17 december van 15:00 – 16:00 uur is er een kerstconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein 12 in Heemstede onder de titel ‘O magnum mysterium’.

Het laatste Theeconcert van 2023 wordt verzorgd door ‘Vocaal ensemble Sola Re Sonare’ uit Heemstede. Zij brengen een programma met prachtige kerstmuziek. Het koor begint en eindigt met Christmas Carols van David Willcocks. Daar tussenin klinken er composities uit de 16e tot en met de 20ste eeuw (o.a. Palestrina, Berlioz, Rheinberger en Poulenc).
Het vocale programma wordt afgewisseld met instrumentale intermezzo’s op het orgel door André Keessen.

Op zondag 3 maart 2024 (aanvang 15:00 uur) zingen we in de Sint Willibrorduskerk in Vierakker opnieuw het jubileumprogramma van 17 september 2023.

Vorige concert

‘Sola Re Sonare’ bestaat sinds 2023 al 30 jaar !!

Om het jubileum te vieren hebben we op 17 september 2023 een programma met oude muziek uitgevoerd dat verwijst naar de beginperiode van het koor. Dit heeft geresulteerd in Liefde en verlangen uit vervlogen tijden” met hoofdzakelijk Engelse en Italiaanse madrigalen uit de 16e en 17e eeuw.

Heel blij zijn we ook met de medewerking van een koperkwintet, bestaande uit leden van Harmonie St. Michaël uit Heemstede: Michaëls Koper. Zij zullen het concert openen met muziek van Händel en tijdens het programma speelt ze tweemaal een intermezzo. De dirigent Joop van Goozen zal op het orgel een aantal keer een intermezzo spelen. Voor het volledige programma, klik hier.

Als u geen gelegenheid had om op 17 september te komen luisteren, hierbij een kort filmpje van ons optreden in de St Bavokerk, klik hier

 


Concert 13 november 2022: Van Noorderlicht tot Zuiderkruis
Eindelijk is het zover: we mogen weer zingen. Daarom is Vocaal ensemble Sola Re Sonare met veel enthousiasme begonnen met de repetities voor een concert op zondag 13 november 2022. In ons nieuwe programma kun je komen luisteren naar muziek van componisten uit landen in Noord-Europa. Denk daarbij aan Gade, Grieg en Stravinsky.

Als klap op de vuurpijl zal het koor voor het eerst in haar bestaan een wereldpremière zingen: ‘Tales of Wind and Sail’ van de Australische componist Richard Charlton, een compositie voor koor en gitaarorkest. Het gitaarorkest Guitarrísimo van 40 man/vrouw staat o.l.v. Peter Constant.

Daarnaast zal Marieke Reehoorn van Verteltheater Lilaluna een verhaal vertellen over de verbinding tussen het Noorderlicht en het Zuiderkruis.

Meer informatie over de deelnemers van het concert op 13 november, lees verder….

Voor een uitgebreide recensie over het concert, lees verder