Concert agenda

Concertagenda

Eindelijk is het zover: we mogen sinds kort weer zingen. Daarom is Vocaal ensemble Sola Re Sonare met veel enthousiasme begonnen met de repetities voor een concert op 13 november 2022.

In ons programma, ‘Een rondje Oostzee’ kun je komen luisteren naar muziek van componisten uit landen rondom de genoemde Oostzee. Denk daarbij aan modernisten als Gjeilo en Pärt, maar ook aan romantici als Niels Gade en componisten uit de renaissance als Stoltzer.

Als klap op de vuurpijl zal het koor voor het eerst in haar bestaan een wereldpremière zingen: ‘Tall Ships’ van de Australische componist Richard Charlton. Een compositie voor koor en gitaarorkest van 40 man/vrouw. Tweede deel gebaseerd op het volksliedje ‘Ik ging op enen morgen al naar den Aerdenhout’.

Daarnaast zal niemand minder dan Marieke Reehoorn van Verteltheater Lilaluna een verhaal vertellen dat voor de verbinding gaat zorgen tussen de Oostzee en de thuisvaart met de Tall Ships.

Concertdatum: zondag 13 november, tijd: 14.30 uur, locatie: St Bavokerk te Heemstede
Klinkt je dit als muziek in de oren? Kom dan zeker luisteren.

Vorige concert


Concert najaar 2019: Ecos de las alamedas

  • Zaterdag 26 oktober 2019 – Optreden bij Boekhandel Blokker, Heemstede – 14.00 uur
  • Donderdag 7 november 2019 – Besloten optreden in College Hageveld, Heemstede
  • Zondag 24 november 2019 – Concert  in Oude Kerk, Wilhelminaplein Heemstede – 15.00 uur

Het Vocaal Ensemble Sola Re Sonare gaat met koor en publiek op reis naar Spanje. We zingen liederen op de teksten van Federico Garcia Lorca, gecomponeerd door Manuel Oltra, Mario Castelnuovo-Tedesco en Einojuhani Rautavaara.

Natuurlijk zal Joop van Goozen het koor dirigeren en de beroepsgitarist Peter Constant zal ons tijdens het concert op zondag 24 november begeleiden en speelt ook een aantal composities voor sologitaar. Zie ook de eigen website: Peter Constant

Het is een ware ontdekkingstocht die we als koor ondernemen. Het zingen in Spaans geeft de koorleden uitdaging om op een andere wijze te werken. Daarnaast zijn de teksten van het meest beroemdste gedicht: Romancero Gitano (Zigeunerromances) in 1928, inhoudelijk sterk en geven ons een beeld van het Spaanse platteland.

Garcia Lorca beschrijft het werk als een ode aan Andalusië, met zigeuners, paarden, rivieren en Joodse en Romeinse briesjes. De rest van zijn leven blijft hij zoeken naar de essentiële elementen van de Andalusische cultuur.
Garcia Lorca is geboren op een boerderij waar hij dicht bij de natuur leefde. Hij verhuisde toen hij 11 jaar oud was naar Granada. Hij studeerde zowel recht, literatuur als compositieleer en had grote affiniteit met theater en muziek. Mede door zijn socialistische denkbeelden is hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog gearresteerd en later vermoord.