Concert agenda

Concertagenda

‘Sola Re Sonare’ bestaat dit jaar 30 jaar !!
Om het jubileum te vieren hebben we een programma gekozen dat verwijst naar de beginperiode van het koor. Het koor zong in zijn begintijd namelijk meest oude muziek. Daarnaast moest het voor nu uiteraard een feestelijk programma worden. Dit heeft geresulteerd in een programma met hoofdzakelijk Engelse en Italiaanse madrigalen uit de 16e eeuw.

Heel blij zijn we ook met de medewerking van een koperkwintet, bestaande uit leden van Harmonie St. Michael uit Heemstede. Zij zullen het concert openen met muziek van Händel, spelen tussendoor nog een intermezzo en samen spelen we een “dubbelkorig” stuk van Ludwig Daser, een Duitse componist die leefde in de 16e eeuw.
Dit alles kunt u komen beluisteren op zondag 17 september om 15.00 in de Bavokerk aan de Herenweg.

Op zaterdag 9 september zingen we bij het Raadhuis te Heemstede in het kader van de ‘Dag voor de nieuwe inwoners’. Tijd volgt nog.
Op zondag 17 december zingen we in het kader van de ‘Theeconcerten’ een kerstconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein.


Vorige concert

Concert 13 november 2022: Van Noorderlicht tot Zuiderkruis
Eindelijk is het zover: we mogen weer zingen. Daarom is Vocaal ensemble Sola Re Sonare met veel enthousiasme begonnen met de repetities voor een concert op zondag 13 november 2022. In ons nieuwe programma kun je komen luisteren naar muziek van componisten uit landen in Noord-Europa. Denk daarbij aan Gade, Grieg en Stravinsky.
 
Als klap op de vuurpijl zal het koor voor het eerst in haar bestaan een wereldpremière zingen: ‘Tales of Wind and Sail’ van de Australische componist Richard Charlton, een compositie voor koor en gitaarorkest. Het gitaarorkest Guitarrísimo van 40 man/vrouw staat o.l.v. Peter Constant.
 
Daarnaast zal Marieke Reehoorn van Verteltheater Lilaluna een verhaal vertellen over de verbinding tussen het Noorderlicht en het Zuiderkruis.
 
Meer informatie over de deelnemers van het concert op 13 november, lees verder….
 
Voor een uitgebreide recensie over het concert, lees verder