Concert agenda

Concertagenda

‘Sola Re Sonare’ bestaat dit jaar 30 jaar !!

Om het jubileum te vieren hebben we op 17 september 2023 een programma met oude muziek uitgevoerd dat verwijst naar de beginperiode van het koor. Dit heeft geresulteerd in Liefde en verlangen uit vervlogen tijden” met hoofdzakelijk Engelse en Italiaanse madrigalen uit de 16e en 17e eeuw.

Heel blij zijn we ook met de medewerking van een koperkwintet, bestaande uit leden van Harmonie St. Michaël uit Heemstede: Michaëls Koper. Zij zullen het concert openen met muziek van Händel en tijdens het programma speelt ze tweemaal een intermezzo. De dirigent Joop van Goozen zal op het orgel een aantal keer een intermezzo spelen. Voor het volledige programma, klik hier.

Als u geen gelegenheid had om op 17 september te komen luisteren, hierbij een kort filmpje van ons optreden in de St Bavokerk, klik hier

Op zaterdag 9 september hebben we gezongen bij het Raadhuis te Heemstede in het kader van de ‘Dag voor de nieuwe inwoners’.

Op zondag 17 december 2023 (aanvang 15:00 uur) zingen we in het kader van de ‘Theeconcerten’ een kerstconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein onder de titel ‘O magnum mysterium’.

Op zondag 3 maart 2024 (aanvang 15:00 uur) zingen we in de Sint Willibrorduskerk in Vierakker opnieuw het jubileumprogramma van 17 september 2023.


Vorige concert

Concert 13 november 2022: Van Noorderlicht tot Zuiderkruis
Eindelijk is het zover: we mogen weer zingen. Daarom is Vocaal ensemble Sola Re Sonare met veel enthousiasme begonnen met de repetities voor een concert op zondag 13 november 2022. In ons nieuwe programma kun je komen luisteren naar muziek van componisten uit landen in Noord-Europa. Denk daarbij aan Gade, Grieg en Stravinsky.

Als klap op de vuurpijl zal het koor voor het eerst in haar bestaan een wereldpremière zingen: ‘Tales of Wind and Sail’ van de Australische componist Richard Charlton, een compositie voor koor en gitaarorkest. Het gitaarorkest Guitarrísimo van 40 man/vrouw staat o.l.v. Peter Constant.

Daarnaast zal Marieke Reehoorn van Verteltheater Lilaluna een verhaal vertellen over de verbinding tussen het Noorderlicht en het Zuiderkruis.

Meer informatie over de deelnemers van het concert op 13 november, lees verder….

Voor een uitgebreide recensie over het concert, lees verder