Concert agenda

Concertagenda


Recente concert: Ecos de las alamedas

  • Zaterdag 26 oktober 2019 – Optreden bij Boekhandel Blokker, Heemstede – 14.00 uur
  • Donderdag 7 november 2019 – Besloten optreden in College Hageveld, Heemstede
  • Zondag 24 november 2019 – Concert  in Oude Kerk, Wilhelminaplein Heemstede – 15.00 uur

Het Vocaal Ensemble Sola Re Sonare gaat met koor en publiek op reis naar Spanje. We zingen liederen op de teksten van Federico Garcia Lorca, gecomponeerd door Manuel Oltra, Mario Castelnuovo-Tedesco en Einojuhani Rautavaara.

Natuurlijk zal Joop van Goozen het koor dirigeren en de beroepsgitarist Peter Constant zal ons tijdens het concert op zondag 24 november begeleiden en speelt ook een aantal composities voor sologitaar. Zie ook de eigen website: Peter Constant

Voor het concert zijn kaarten (met korting) te bestellen, zie Voorverkoop

Het is een ware ontdekkingstocht die we als koor ondernemen. Het zingen in Spaans geeft de koorleden uitdaging om op een andere wijze te werken. Daarnaast zijn de teksten van het meest beroemdste gedicht: Romancero Gitano (Zigeunerromances) in 1928, inhoudelijk sterk en geven ons een beeld van het Spaanse platteland.

Garcia Lorca beschrijft het werk als een ode aan Andalusië, met zigeuners, paarden, rivieren en Joodse en Romeinse briesjes. De rest van zijn leven blijft hij zoeken naar de essentiële elementen van de Andalusische cultuur.
Garcia Lorca is geboren op een boerderij waar hij dicht bij de natuur leefde. Hij verhuisde toen hij 11 jaar oud was naar Granada. Hij studeerde zowel recht, literatuur als compositieleer en had grote affiniteit met theater en muziek. Mede door zijn socialistische denkbeelden is hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog gearresteerd en later vermoord.

Volgende concert

‘Bach-familie en geestverwanten’
We zijn in september 2019 van start gegaan met de voorbereidingen voor ons volgende concert. Op het programma staan dubbelkorige werken van de familie Bach.

Concerten zijn uitgesteld
Door de corona-crisis zijn ook koorrepetities vanaf maart 2020 niet mogelijk gebleken. De geplande concerten in november gaan daarom niet door. De repetities zijn voorzichtig pas in september weer opgestart. We hopen dat in de loop van 2021 de concerten opnieuw kunnen worden ingepland.

Programma:

Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525 – 1594)
– Missa Papae Marcelli (Kyrie)
Johann Christoff Bach (1642 — 1703)
– Es ist nun aus
– Fürchte dich nicht
– Ich lasse dich nicht
Johann Pachelbel (1653 – 1706)
– Tröste uns Gott, unser Heiland
– Gott ist unser Zuversicht

Johann Ludwig Bach (1677-1731)
– Da ist meine Freude
Josef Gabriël Rheinberger (1839 – 1901)
– Abendlied