Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

 

 

Nieuwsbrief voor vrienden van Sola Re Sonare. Nr. 1, maart 2020

Concert
Zoals eind vorig jaar al gemeld gaan we dit jaar werken aan enkele dubbelkorige werken van de familie Bach. Er zullen twee uitvoeringen zijn. Eén in Heemstede en één in Zutphen. Het optreden in Heemstede zal plaatsvinden op zondag 1 november 2020. In Zutphen is het op 15 november.

Een eerste indruk kun je als altijd weer krijgen op het Haarlemse Korenlint. Sola Re Sonare zal daar optreden op zaterdag 12 september.

Dit dubbelkorige concertprogramma voeren we uit in samenwerking met het ‘Kamerkoor Zutphen’. Beide koren zijn opgericht door en staan onder leiding van Joop van Goozen. Dat is misschien een leuke aanleiding om iets meer te vertellen over Joop’s Gelderse avonturen.

Onze dirigent Joop van Goozen
Na zijn verhuizing van Heemstede naar Brummen is Joop dirigent gebleven van zowel Sola Re Sonare als het Hilversumse concertkoor NSF. Daarnaast heeft Joop in Zutphen het Kamerkoor Zutphen opgericht. Tot halverwege vorig jaar was hij Cantor-organist van de Remigiuskerk in Steenderen en sindsdien kerkmusicus, organist en dirigent van de St Janskerk te Zutphen.
We zijn blij dat Joop, naast al deze werkzaamheden, nog steeds tijd heeft om elke woensdagavond naar Heemstede af te reizen om met ons te repeteren.

We kunnen leden gebruiken
Wil je meezingen? Kun je noten lezen en ben je in staat om zelfstandig muziek in te studeren? We hebben vooral behoefte aan bassen, om ons driekoppige bassenteam ter versterken. Maar alle stemsoorten zijn welkom om eens te komen kijken en luisteren op onze woensdagse repetitieavond in de Heemsteedse BAVO. Neem voor meer informatie hierover contact op via www.solaresonare.nl of mail naar solaresonareannette@gmail.com.

Lentegroet
Het koor hoopt jullie ook dit jaar weer te verrassen met een mooie optreden. Tot ziens in september of november.