Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

 

 

Nieuwsbrief voor vrienden van Sola Re Sonare. Nr. 3, september 2020

Corona
We zullen deze zomer niet snel vergeten! Mondkapjes, hittegolf, anderhalve meter en zeer veel beperkingen in de kunst- en cultuursector. Gelukkig geen coronapatiënten in het koor. We blijven, ook voor onze vrienden, hopen dat het COVID-19 virus geen grote wonden heeft geslagen.

De Open Monumentendagen en het Korenlint op 12 en 13 september gaan in afgeslankte en aangepaste vorm wél door. Zie o.a.:
https://www.visithaarlem.com/nl/wat-te-doen/evenementen/open-monumentendagen
https://www.korenlint.nl/kleintje-korenlint

Wij hebben 6 maanden niet samen gezongen, dus Sola Re Sonare is niet van de partij dit jaar. Heel erg jammer! Zoals al gemeld hebben we al snel besloten dat ook het jaarlijkse concert niet door kan gaan. Onze grootse dubbelkorige plannen samen met het koor van Joop uit Zutphen, staan in de ijskast.

Hoe staan wij ervoor?
Op 2 september zijn we met een klein groepje van acht zangers en zangeressen met Joop voor het eerst weer gaan repeteren. Met een greep uit ouder repertoire, zoals Severac, Poulenc, Tavener, Bennet, Farrant, Duruflé, Rheinberger en J.C. Bach.
In de Heemsteedse BAVO zijn diverse maatregelen genomen om aan de anderhalve meter- en hygiënevereisten van het RIVM en de nationale korenbond KBZON te voldoen. Een deel van de leden durft het desondanks nog niet aan, en dat standpunt wordt natuurlijk gerespecteerd. Er zijn nog wat mensen op vakantie, dus de groep zal wel weer wat groter worden.

Een welgemeende herfstgroet
Het koor start langzaamaan weer op, maar het gaat helaas dit jaar niet optreden. We wensen jullie wel een mooie herfstperiode toe en zullen voor het eind van het jaar nog een nieuwsbrief versturen.
Blijf gezond! Hopelijk tot ziens in 2021.