Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

 

 

Nieuwsbrief voor vrienden van Sola Re Sonare – nr. 3, december 2021

Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van 2021 voor vrienden van Sola Re Sonare. Door allerlei ledenwisselingen is er dit jaar tot onze spijt één ledenbrief minder verstuurd. De taken moesten opnieuw verdeeld worden.

Doorstart…
In de vorige nieuwsbrief hebben we gesproken over een doorstart. Daar zijn we ook met volle moed en veel plezier aan begonnen. Inmiddels is wel duidelijk dat corona vaker dan ons lief is een spaak in het wiel zal steken. Dat neemt niet weg dat we plannen blijven maken voor de toekomst. Het is alleen volstrekt onduidelijk wanneer die plannen zullen resulteren in een concert voor publiek.
Ook na september zijn er weer leden vertrokken i.v.m. corona. We bleven met acht zangers over. Inmiddels zijn dat er weer 12 en er zijn nog twee aspirant-leden aan het proefdraaien. Gelukkig bestaat het koor uit een enthousiaste club mensen die het fijn vinden om intensief bezig te zijn met het repertoire.

Kerstconcert 11 december
In september wilden we optreden tijdens een cultureel festival op het Wilhelminaplein. Ongelukkigerwijs moesten hiervoor afzeggen omdat twee koorleden corona kregen. Vervolgens wilden we op 11 december een kerstconcert geven in een kunstatelier aan de Voorweg. Door de nieuwe coronamaatregelen is dat concert afgelast. Het nieuwe programma waar we het in de vorige nieuwsbrief over hadden, ‘Een rondje Oostzee’, blijft staan. De bedoeling was om dit in mei uit te voeren. Dat gaat helaas niet lukken, wederom door de coronamaatregelen. Het is bovendien financieel niet haalbaar met deze kleine groep wekelijks o.l.v. Joop van Goozen te repeteren. Daardoor hebben we meer tijd nodig om het programma in te studeren.

Workshop Stefan Berghammer
Op zaterdag 12 maart 2022 organiseert het koor een workshop door Stefan Berghammer. Stefan is een gerenommeerde tenor die zingt in het Nederlands Kamerkoor en het Huelgas Ensemble. Hij heeft ons al eens eerder gecoacht en dat beviel zo goed dat we hem graag weer een keer uitnodigen. Deze keer wordt het een openbare workshop voor iedereen die mee wil doen, óók als je geen lid bent van het koor. De inschrijving opent binnenkort, houd de website in de gaten!

Zin om mee te zingen?
Zoals gezegd willen we graag weer groeien naar ongeveer 22 mensen. We hebben op dit moment plaats voor alle stemmen, maar vooral sopranen, tenoren en bassen. Wil je zelf mee komen zingen, of weet je mensen die bij ons koor op hun plaats zouden zijn? Via onze website www.solaresonare.nl of door een mail te sturen aan ons secretariaat: secretaris@solaresonare.nl kan je je aanmelden. Iedereen die kan zingen, noten kan lezen en in staat is om zelfstandig thuis de muziek in te studeren, is van harte welkom!

Kerstgroet
We wensen jullie allemaal heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2022. Met vooral de wens dat jullie allemaal gezond blijven en van veel mooie muziek kunnen genieten.