Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

 

 

Nieuwsbrief voor vrienden van Sola Re Sonare – nr. 2, juni 2021

Hierbij ontvangen jullie de tweede nieuwsbrief van 2021 voor vrienden van Sola Re Sonare. Het doet ons veel deugd dat we weer plannen kunnen maken voor een doorstart. Want een doorstart kun je het wel noemen. We hebben leden verloren en beginnen met een kleiner koor dan ooit. Dat betekent: werk aan de winkel. Maar dan wel positief en met nieuw elan.

Nieuwe start
In september willen we dan ook een frisse nieuwe start maken. Zoals jullie al weten is de koorbezetting momenteel te klein om verder te gaan met het dubbelkorige programma rondom Bach. Daarom is al eerder dit jaar besloten om een ander programma samen te stellen: ‘Een rondje Oostzee’. Scandinavische muziek van o.a. Gjeilo en Grieg (Noorwegen), Buxtehude (Denemarken), Miskinis (Litouwen), Rautavaara (Finland). Het concert zal in maart 2022 plaatsvinden. We verheugen ons op de eerste repetitie hiervoor op 24 september.

Muzikaal festival 19 september
We hebben ons opgegeven voor een festival dat op 19 september in Heemstede plaatsvindt. Het initiatief hiervoor komt van Harmonie St. Michaël. We zullen daar 20 minuten optreden en meedoen met de ‘Grande Finale’: een gezamenlijk optreden van alle deelnemende partijen. Joop van Goozen, onze dirigent, gaat hier een mooi programma voor samenstellen. De eerste repetities in augustus en september zijn bedoeld om aan dit programma te werken.

Zin om mee te zingen na de zomer?
We hebben op dit moment plaats voor alle stemmen. Je kunt kennismaken maken door te komen luisteren op het festival. Weet je al dat je wilt starten met zingen vanaf 24 september, meld je dan zo spoedig mogelijk aan via onze website www.solaresonare.nl of door een mail aan ons secretariaat: Secretaris@solaresonare.nl.

Zomergroet
We hopen op een mooie zomer waarna we weer sociaal en muzikaal aan de slag kunnen! Geniet er van en blijf gezond! Hopelijk tot ziens op het festival in Heemstede. Houd hiervoor onze website of die van Harmonie St. Michaël in de gaten.