Over ons


 

Over ons

 
Het Vocaal ensemble Sola Re Sonare is opgericht in 1993 en sinds 2012 officieel een Vereniging. Het koor heeft een breed repertoire ter beschikking. We zingen graag stukken die opnieuw ontdekt zijn. Onze dirigent Joop van Goozen heeft zich daarin de laatste jaren gespecialiseerd.

Tijdens de repetities, die wekelijks op woensdagavond plaatsvinden, wordt aandacht besteed aan het stemgebruik van de zangers. We werken aan de koorklank, muzikaliteit maar ook tekstdictie.
We verwachten van de koorleden dat zij thuis werken aan zelfstudie van de stukken die op het repertoire staan.

De laatste Workshop was op zaterdag 12 maart 2022 van 14.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van de Icarusschool, Burgemeester van Lennepweg, Heemstede. Er is in november weer een Workshop gepland.

Naast het serieus werken aan een groeiend niveau van het koor, is er ruimte voor plezier en gezelligheid. We hebben regelmatig een stemworkshop zodat we onze stem verder ontwikkelen. We organiseren jaarlijks een studiedag op zaterdag. In 2018 hebben we een gezellig weekend gehouden.

Het repertoire is de afgelopen jaren vergroot door het werken met muziek uit verschillende stijlperiodes. Naast concerten met begeleiding geeft het koor à capella uitvoeringen. Onze concerten krijgen ondersteuning door vakmusici.

Sola Re Sonare is ieder jaar aanwezig bij Korenlint in Haarlem. Daar laten we de luisteraars genieten van de muziek van ons eerstvolgende concert. Een mooi moment voor aspirant-koorleden om te komen luisteren.

Natuurlijk ben je altijd welkom om een repetitie bij te wonen. We hebben vooral behoefte aan bassen, tenoren en hoge sopranen. Lees verder bij vacatures.

Workshop november 2022

De Workshop wordt gegeven door Stefan Berghammer, tenor in het Nederlands KamerKoor en in het Huelgas Ensemble, samen met onze dirigent Joop van Goozen.

Deze keer wil Stefan zich met ons, na een paar opwarmoefeningen, op techniek concentreren. ‘Oefeningen die men mee naar huis kan nemen’….alle belangrijke componenten worden benoemd (denk aan adem, klinkers, kopresonantie, tong, verbinding klinkers medeklinkers).
Ook wil hij graag ‘het plezier van vocaliseren’ opwekken.

In twee korte muziekstukjes gaat hij deze technische items toepassen en ons het verschil laten horen tussen hoe het klinkt vóór het oefenen en daarna. Intonatieoefeningen gaan daarbij hand in hand.

Terugblik Workshop maart 2022

Op zaterdagmiddag 12 maart 2022 kon je in de gymzaal van de Icarussschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop, lees verder…

Terugblik Workshop september 2018

Tijdens het Jubileumweekend in september 2018 in een kampeerboerderij in het plaatsje Noorden werd een Workshop gehouden voor alle koorleden met Stefan Berghammer en onze dirigent Joop van Goozen.

Meer foto’s: klik hier