Over ons

Over ons

 
Het Vocaal ensemble Sola Re Sonare is opgericht in 1993 en sinds 2012 officieel een Vereniging. Het koor heeft een breed repertoire ter beschikking. We zingen graag stukken die opnieuw ontdekt zijn. Onze dirigent Joop van Goozen heeft zich daarin de laatste jaren gespecialiseerd.

Tijdens de repetities, die wekelijks op woensdagavond plaatsvinden, wordt aandacht besteed aan het stemgebruik van de zangers. We werken aan de koorklank, muzikaliteit maar ook tekstdictie.
We verwachten van de koorleden dat zij thuis werken aan zelfstudie van de stukken die op het repertoire staan.

De laatste Workshop was op zaterdag 26 november 2022  in de aula van de Voorwegschool in Heemstede. Voor meer informatie, lees verder.

Naast het serieus werken aan een groeiend niveau van het koor, is er ruimte voor plezier en gezelligheid. We hebben regelmatig een stemworkshop zodat we onze stem verder ontwikkelen. We organiseren jaarlijks een studiedag op zaterdag.

Het repertoire is de afgelopen jaren vergroot door het werken met muziek uit verschillende stijlperiodes. Naast concerten met begeleiding geeft het koor a capella uitvoeringen. Onze concerten krijgen ondersteuning door vakmusici.

Het eerstkomende concert van Sola Re Sonare is op zondag 17 december 2023, 15:00 uur, in de Oude Kerk te Heemstede. We zingen daar een kerstprogramma.

Meer weten, kijk op ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/qSOzHqHYHHw

Natuurlijk ben je altijd welkom om een repetitie bij te wonen. We hebben vooral behoefte aan bassen, tenoren en hoge sopranen. Lees verder bij vacatures.

Terugblik Workshop nov 2022

Op zaterdagochtend 26 november 2022 kon je in de aula van de Voorwegschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop,lees verder…

Terugblik Workshop maart 2022


Op zaterdagmiddag 12 maart 2022 kon je in de gymzaal van de Icarussschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop, lees verder…