Over ons

Over ons

 
Het Vocaal ensemble Sola Re Sonare is opgericht in 1993 en sinds 2012 officieel een Vereniging. Het koor heeft een breed repertoire ter beschikking. We zingen graag stukken die opnieuw ontdekt zijn. Onze dirigent Joop van Goozen heeft zich daarin de laatste jaren gespecialiseerd.

Tijdens de repetities, die wekelijks op woensdagavond plaatsvinden, wordt aandacht besteed aan het stemgebruik van de zangers. We werken aan de koorklank, muzikaliteit maar ook tekstdictie.
We verwachten van de koorleden dat zij thuis werken aan zelfstudie van de stukken die op het repertoire staan.

De volgende Workshop is op zaterdag 5 februari 2022 van 14.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van de Icarusschool, Burgemeester van Lennepweg, Heemstede.

Naast het serieus werken aan een groeiend niveau van het koor, is er ruimte voor plezier en gezelligheid. We hebben regelmatig een stemworkshop zodat we onze stem verder ontwikkelen. We organiseren jaarlijks een studiedag op zaterdag. In 2018 hebben we een gezellig weekend gehouden.

Het repertoire is de afgelopen vergroot door het werken met muziek uit verschillende stijlperiodes. Naast concerten met begeleiding geeft het koor à capella uitvoeringen. Onze concerten krijgen ondersteuning door vakmusici.

Sola Re Sonare is ieder jaar aanwezig bij Korenlint in Haarlem. Daar laten we de luisteraars genieten van de muziek van ons eerstvolgende concert. Een mooi moment voor aspirant-koorleden om te komen luisteren. Natuurlijk ben je altijd welkom om tijdens een repetitie te komen. We hebben vooral behoefte aan hoge sopranen. Lees verder bij vacatures.

Workshop 2018

Meer foto’s: klik hier

Terugblik Workshop

Op zaterdagmiddag 12 maart 2022 kon je in de gymzaal van de Icarussschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop, lees verder…