Over ons


 

Over ons

 
Het Vocaal ensemble Sola Re Sonare is opgericht in 1993 en sinds 2012 officieel een Vereniging. Het koor heeft een breed repertoire ter beschikking. We zingen graag stukken die opnieuw ontdekt zijn. Onze dirigent Joop van Goozen heeft zich daarin de laatste jaren gespecialiseerd.

Tijdens de repetities, die wekelijks op woensdagavond plaatsvinden, wordt aandacht besteed aan het stemgebruik van de zangers. We werken aan de koorklank, muzikaliteit maar ook tekstdictie.
We verwachten van de koorleden dat zij thuis werken aan zelfstudie van de stukken die op het repertoire staan.

De laatste Workshop was op zaterdag 26 november 2022 van 10.00 tot 13.00 uur in de aula van de Voorwegschool in Heemstede. Voor meer informatie, lees verder.

Naast het serieus werken aan een groeiend niveau van het koor, is er ruimte voor plezier en gezelligheid. We hebben regelmatig een stemworkshop zodat we onze stem verder ontwikkelen. We organiseren jaarlijks een studiedag op zaterdag. In 2018 hebben we een gezellig weekend gehouden.

Het repertoire is de afgelopen jaren vergroot door het werken met muziek uit verschillende stijlperiodes. Naast concerten met begeleiding geeft het koor à capella uitvoeringen. Onze concerten krijgen ondersteuning door vakmusici.

Sola Re Sonare is in 2023 op 9 september aanwezig bij “De dag voor nieuwe inwoners” in het Raadhuis te Heemstede. We zingen daar een deel van het jubileumconcert en delen flyers uit. Je kunt ons daar aanspreken voor informatie over ons koor.

Natuurlijk ben je altijd welkom om een repetitie bij te wonen. We hebben vooral behoefte aan bassen, tenoren en hoge sopranen. Lees verder bij vacatures.

Terugblik Workshop nov 2022

Op zaterdagochtend 26 november 2022 kon je in de aula van de Voorwegschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop,lees verder…

Terugblik Workshop maart 2022


Op zaterdagmiddag 12 maart 2022 kon je in de gymzaal van de Icarussschool een zangworkshop volgen, gegeven door Stefan Berghammer.
Meer informatie over deze workshop, lees verder…